úterý 14. května 2013

Kaše z kokosové mouky

Když už mám tu kokosovou mouku, musím ji vyzkoušet i jinak, než na pečení (na které se zase v blízkých dnech chystám). Z libovolného horkého mléka a kokosové mouky se dá udělat kaše. Tato kaše ovšem není jako krupicová, ani rýžová, ani ovesná, ani žádná jiná kterou znám. Konzistence je opravdu zvláštní. Na jazyku ani nepůsobí jako kaše i když tak vypadá. Chutná jako kokos což není tak výjimečné zjištění, konzistencí je ale asi jako kdybych si udělala kaši ze Zeleného jílu. Takhle samotná jen s medem, skořicí a trochou domácího másla bych řekla, že není nic moc.



Recept:


kokosové, či jakékoliv jiné mléko zahřejeme těsně k bodu varu. Postupně, pomalu přisypáváme mouku a mícháme metličkou, až získáme kaši požadované konzistence. Mouku přidáváme opravdu pomalu, kokosová mouka, ač se to nezdá, pojme poměrně hodně tekutiny.









Tady jsem zkusila kvůli ochucení přidat kousky mé domácí čokolády, bylo to o poznání lepší, ale pořád tomu něco chybělo...



.... a pak jsem přišla na to, co tomu chybělo, banány! S nimi to bylo opravdu už něco, co kaši připomínalo. Konzistence se zjeminla, zhutnila a stala se méně dusivou. Avokádo by myslím mohlo udělat velice podobnou službu v konzistenci kaše jako banán.

Žádné komentáře:

Okomentovat