úterý 5. srpna 2014

Čokoládové muffins



Tak tohle je spojení toho, co miluju - muffiny a čokoládu!
Asi to nejsou klasické muffiny, kdy se v jedné míse smíchají suché suroviny a ve druhé tekuté, pak se obě opatrně smísí tak, aby směs nebyla dokonale hladká.... Ne, tenhle recept je jiný.
Značnou roli zde hraje máslo. Ano, je to tak, nebude to asi tolik zdravé, ale občas zahřešit je přece povoleno. O čem by ten život pak byl, než si nějaký ten hříšek dopřát, obzvlášť, pokud tím nikomu smrtelně neubližujete (pokud nepočítáme naše zažívání). Pro jistotu jsem dělala jen poloviční dávku, protože jsem věděla jak chudáčci čokoládoví dopadnou - moc dlouho nevydrží a někteří se nedožijí ani toho, aby vychladli.

Recept:

200g změklého másla
200g moučkového cukru
150g hladké mouky 
1/2 lžičky prášku do pečiva
50g kakaa
1 vejce
160g vlažného mléka
150g hořké čokolády, nlámané na kousky, nebo čokoládové vločky

Nejprve utřeme máslo s cukrem do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, to proto, aby byl prášek do pečiva opravdu dobře rozmíchaný v mouce. Vsypeme kakao a přidáme, nejlépe, vejce domácí - pokojové teploty. Vše vymícháme a vlijeme vlažné mléko. Ne teplé, stačí pokojová teplota, aby se těsto nesrazilo. Pokud se srazí, nevadí, po upečení bude stejně dobré ;-)
Do těsta zamícháme stěrkou většinu čokolády a plníme formičky na muffiny, či papírové košíčky. Pekla jsem v Remosce, asi půl hodiny, na poloviční dávku totiž nemělo smysl rozehřívat troubu. Z této dávky jsem měla 10 muffinů, dle mého klasické velikosti (ne ty obří). 
Na povrchu krásně lesklé, uvnitř vláčné a HLAVNĚ, hoooooodně čokoládové.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat